Cariile copiilor se pot trata eficient cu ajutorul laserului

Cariile copiilor se pot trata eficient cu ajutorul laserului

Stomatologia poate reprezenta o teamă foarte mare pentru copii, devenind de multe ori anxioși și necooperanți în timpul tratamentului stomatologic.

Acest lucru duce la o procedură mai îndelungată, dificilă, iar teama celui mic va fi din ce în ce mai mare cu fiecare vizită la medicul stomatolog.

De cele mai multe ori aceștia sunt speriați de ideea de anestezie și orice ac ar vedea, de sunetul pe care îl produce freza și mai ales de durerea asociată presiunii și vibrației pe care o simt. Toți acești factori au un efect de lungă durată asupra lor, iar dacă se vor teme de vizita la dentist încă de la o vârstă fragedă, cu atât mai dificil va fi pentru ei să-și învingă această teama de-a lungul vieții.

Cea mai des întâlnită procedură în cazul copiilor o reprezintă tratarea cariei dentare. Fie că vorbim despre dinții de lapte sau cei definitivi, cariile vor apărea pe parcurs și au nevoie de tratament pentru a împiedica afectarea mai gravă a dintelui expus. În mod tradițional, acest tratament se realizează cu ajutorul frezei dentare, însă în clinicile noastre dispunem de un instrument care ne ajută să eliminăm aceste temeri: LASERUL.

Care sunt beneficiile laserului în tratarea cariilor?

  • Nu genereză sunetul, vibrație sau presiunea frezei
  • Copiii acceptă acest tratament mult mai ușor și sunt de multe ori curioși să-l încerce
  • Laserul va îndepărta doar țesutul afectat, iar țesutul sănătos va rămâne intact
  • Caria va fi perfect decontaminată, astfel riscul de recidivă va fi mult mai scăzut

Laserul Waterlase pe care noi îl utilizăm reprezintă cea mai avansată tehnologie laser disponibilă astăzi în lume și folosește energia laserului și a apei pentru a oferi un tratament cât mai blând și mai ușor de suportat pentru copii, dar și pentru adulți.

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la  Estet Dent, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite

Share:

Leave comment